Menu
Image: Pixabay

Betalingsveje I Norge Pris

  • D. 02.11.2020

Norge er et land med både store afstande og fjelde. Det kræver derfor en del ressourcer at få lavet veje på kryds og tværs af det store land. 

Det er svært at give et konkret beløb for, hvor meget du skal regne med at bruge på at køre på betalingsveje i Norge, når du er afsted på en kør-selv-ferie deroppe. Men sætter du 100 kr. af til det i budgettet, så er du ikke helt galt på den.

Her finder du betalingsvejene i Norge

Når du kører i Norge, så finder du typisk betalingsvejene fire steder:

  • Større byer
  • Nye motorveje
  • Undersøiske tuneller
  • Større broer

Prisen de forskellige steder afhænger af, hvilken bil du har, samt hvor langt du skal køre. Har du for eksempel en benzin- eller dieselbil, så skal du betale mere, end hvis du kører i en el-bil.

Priserne ligger omkring 10-25 norske kroner her, mens den ligger på omkring de 50 norske kroner, hvis der er tale om kørsel i myldretiden.

Når du kører på motorvejene, så er det især på strækningerne til og fra Oslo, at du støder på betalingsvejene. Kører du for eksempel fra Oslo til Kristiansand, så er de første 70 km gratis, mens de efterfølgende 70 km koster 50 norske kroner.

Det er en god ide at få styr på priserne hjemmefra. Du kan for eksempel nemlig få rabat via Brobizz, når du kører i Norge. Her har Brobizz en aftale med Autopass i Norge. Det giver besparelser på 20% - og 40% på færgerne i Norge.

For at få denne rabat kræver det dog, at du har registreret din Brobizz med nummerplade. 

Relaterede indlæg