Menu
Image: Pixabay, Oberlehner

Hvad Er Temperaturen I Nordkap?

Temperaturen i Nordkap svinger en del i forhold til, hvilken tid på året du besøger stedet på. 

Januar og februar er de koldeste måneder, hvor der er en gennemsnitstemperatur på -3 grader og helt ned til -15 grader på de koldeste dage. De varmeste måneder er juli og august, hvor den gennemsnitlige temperatur er på 10 grader. Det kan dog blive helt op til 25 grader på de varmeste dage.

Rent klimamæssigt er Nordkap mildere end Alaska og Grønland, som ellers ligger på samme breddegrader. Dette skyldes Golfstrømmens tempererede havstrømme.

Selvom de dog har et mildt klima, er det ikke det mest tørre sted at komme. Fra oktober til januar er nogle af de vådeste måneder for Nordkap, hvor der gennemsnitlig falder 85 mm. Tallet falder fra maj til juli til cirka det halve med 43 mm i gennemsnit. 

Mange turister besøger jo Nordkap for at opleve den flotte natur, men også at prøve at solen ikke går ned eller slet ikke kommer op. Fra ca. 13. maj til 31. juli er solen oppe 24 timer i døgnet. Til gengæld er den også 'væk' under horisonten fra 21. november til 21. januar.

Jeg håber, du er blevet klogere på temperaturen i Nordkap, plus lidt ekstra information om klimaet. God tur! 

Læs: Perlen Odense har ydet økonomisk støtte til sidens tekst. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis finde halskæde med bogstav. Det betyder, at Perlen Odense får et link i sidens tekst.